MEDIABOOM

Aktuálne správy najmä zo sveta televízie a fashion modelingu

Ako sa obliecť na rôzne typy fotení a ako pritom podčiarknuť svoju osobnosť?

Fotenie s profesionálnym fotografom môže prebiehať rôzne. Buď má fotograf štýlovo zariadený vlastný ateliér, fotí v štúdiu s neutrálnym pozadím, alebo volí pre fotoshooting exteriér, mesto a prírodu. Ako sa však na fotenie pripraviť a s akým oblečením zaručene nič nepokazíte a budete sami sebou?

INDIVIDUÁLNY PORTRÉT 


Či už ide o fotografiu celej postavy alebo len torzo, individuálny portrét má predstaviť najmä osobnosť človeka, podčiarknuť jeho silné rysy a potlačiť tie menej výrazné. Zásadná je pritom voľba farieb a strihov oblečenia, no najmä líčenie a účes. Dominantou každého je tvár, preto by malo oblečenie v neutrálnych farbách vyzdvihnúť najmä jej výraz. Jemné líčenie a doplnky dodajú dôraz najmä na prirodzenosť. 

Pri oblečení sa odporúča paleta čiernych alebo pastelových tónov a outfity pre každodenné nosenie v jednoduchých strihoch ako tričká, saká a košele. Tmavšie farby budú ladiť do pozadia a svetlejšie zase dodajú svieži a žiarivý vzhľad. Naopak to, čo zbytočne odvádza pozornosť, je kombinovanie vzorov a farieb, výrazné nápisy, logá značiek a aplikácie na oblečení. 





polaroidy pre umelcov  


Polaroidy by mali byť prirodzené a zobrazovať vaše telo. Mali by ste mať nejaké polaroidy s oblečením kopírujúce tvar tela, ako aj v spodnom prádle, bikinách. Zvyčajne to môže vyzerať ako pekné čierne tielko s nejakými úzkymi džínsami a podpätkami alebo akékoľvek jednoduché oblečenie, ktoré ukáže ako vaše telo vyzerá. Kľúč je tu jednoduchý. Polaroidy budete chcieť aj v lichotivých bikinách. Skúste si obliecť neutrálne farby napríklad čierna, biela a hnedá. Pokiaľ je to väčšinou plná farba, malo by to byť v poriadku. Dôležité je vyhnúť sa oblečeniu, ktoré by vás príliš rušilo.

Na líčenie noste minimálny až nulový make -up. Môžete nosiť ľahký základ, rozjasniť tvár a dať si maskaru a lesk na pery. Ľudia vás chcú vidieť bez mejkapu. Na to slúžia vaše polaroidy.





sKUPINOVÉ FOTOGRAFIE  


Pri skupinovej fotografii je podstatné, aby fotka vyžarovala rovnaké naladenie všetkých zúčastnených. Môže byť tematicky ladená do rovnakého outfitu rodičov a detí. Populárne sú pásikavé tričká, modré džínsy alebo biele kúsky oblečenia. Romantické párové fotografie zase môžu stavať na kontrastoch ženských a mužských prvkov v oblečení, ktorými sú typicky ženské jednofarebné šaty a mužské košele a nohavice. 

Pri skupine kolegov alebo kamarátov je dobré zvoliť oblečenie z jednej sezóny a vybrať príbuznú paletu tónov a príležitosť. Odporúča sa tiež obliecť si dlhšie nohavice a vršky. Čím viac zakrytý odev na sebe človek má, tým výraznejšie vynikne jeho tvár.




EXPERIMENTÁLNA A TEMATICKÁ FOTOGRAFIA 


Existujú typy fotografií, kde je priestor na experimentovanie. Pokiaľ chcete upozorniť na nejaký výrazný šperk alebo odev, upozadťe seba – hlavnú rolu na fotografii totiž bude mať tento prvok. Takéto fotenie má blízko k módnemu editoriálu

Kreatívny fotograf môže tiež experimentovať s dynamickými prvkami pozadia ako voda, vietor, bublinky, špeciálne efekty a podobne. Na fotkách tohto typu vyniknú rôzne vejúce, viacvrstvové kusy oblečenia, výrazné klobúky alebo doplnky. 





Chceš si vyskúšať fotenie s profesionálnym fotografom v roli modelky? Registruj sa v sekcii MODELING A FOTOMODELING a rozšír svoj fotoalbum o nový rozmer.

Chceš si nechať vyhotoviť polaroidy odborným fotografom v profesionálnom fotografickom štúdiu v Bratislave za zlomok trhovej ceny? Kontaktuj nás na adrese studio@komparz.tv


#komparztv #modeling #fotomodeling #polaroidy #fotobook