MEDIABOOM

Aktuálne správy najmä zo sveta televízie a fashion modelingu

Osekané prémiové vysielanie: Aké seriály a projekty uvidíme na Markíze po koronakríze?

Napriek tomu, že sa koronavírusové opatrenia uvoľňujú a štát udelil pri nosení rúšok hercom a umelcom výnimku, Markíza väčšinu svojho premiérového vysielania neobnoví. Čo sa teda dá vo vysielaní tejto televízie v najbližšej dobe očakávať?
Investície Markízy do jednotlivých vysielacích období sa v posledných rokoch pomerne znížili. Nikto však nečakal, že naše životy zasiahne koronavírusová kríza. Toto všetko následne ovplyvnilo aj plánované odvysielanie prémiových projektov.
 
Markíza sa hneď po vypuknutí pandémie rozhodla zrušiť projekty ako Dvaja na jedného, obmedzila nielen premiéry Oteckov, Kameňáku, Hornej Dolnej, ale aj Susedov a nakoniec sa zastavili aj rozbehnuté seriály ako Pán Profesor či Červené pásky. 
 
Podľa slov marketingového riaditeľa Michala Boreca nie je letná predstava vysielania ešte stále definitívne uzavretá a keďže aj v predošlých rokoch boli investície do tejto sezóny slabšie a jarnú sezónu zasiahla korona, návrat niektorých programov môžeme očakávať až na jeseň. Aké vysielanie máme na mysli?
 
Markíza prekvapivo nevsadila na už natočené a neodvysielané nové epizódy prémiových seriálov, ktoré má k dispozícii. Práve naopak. Potvrdila seriály, ktoré by mohli pokojne počkať až do budúceho roka, a to novú sériu Sestričiek a Extrémnych premien.
 
Na jeseň sa zároveň môžeme tešiť na novú Farmu, ktorá je televíziou už oficiálne potvrdená, a na ďalšie pokračovanie seriálov Horná Dolná a Oteckovia. Susedov sa bohužiaľ pravdepodobne nedočkáme. Žiadne slová takisto nepadli ani o projektoch Dvaja na jedného a Tvoja tvár znie povedome, ktoré sa mali na televízne obrazovky vrátiť túto jar a jeseň. 
 
A čo pán Profesor alebo Červené pásky? Je možné, že niektorý z týchto seriálov, poprípade Susedia, by sa mohli ukázať v televízii už počas leta. Ide však iba o špekuláciu.
 
Hoci je Markíza na poprednej priečke medzi televíziami, snaží sa šetriť, a preto môžeme iba slepo očakávať, čo nám v nasledujúcom období na našich obrazovkách ponúkne. My to budeme určite horlivo sledovať. A čo vy? Na ktorý seriál sa tešíte najviac a aký máte názor na momentálne vysielanie tejto televízie?


Zdroje dát: oficiálne dáta zdroj PMT/TNS, tlačové správy TV Markíza, JOJ,RTVS, teletext, 
portály Stratégie.sk, Mediálne.sk, Aktuality.sk, Facebook, Instagram