MEDIABOOM

Aktuálne správy najmä zo sveta televízie a fashion modelingu

Prima mieri na Slovensko: Nové televízne stanice už čoskoro!

Skupina Prima, líder na českom televíznom trhu, oficiálne oznámila svoje zámery vstúpiť na slovenský mediálny trh a predstaviť nové televízne stanice špeciálne pre slovenských divákov. Expanzia je naplánovaná na rok 2024 a prinesie minimálne dve bezplatné televízne stanice s atraktívnym obsahom.

Prima, popredná česká televízna skupina, oficiálne potvrdila svoj zámer expandovať na slovenský mediálny trh. Spoločnosť plánuje v priebehu roka 2024 spustiť na Slovensku minimálne dve bezplatné televízne stanice, ktoré budú ponúkať atraktívny obsah pre slovenských divákov.


Nové kanály skupiny Prima budú dostupné prostredníctvom viacerých platforiem vrátane terestriálneho vysielania, satelitu, káblových operátorov a poskytovateľov IPTV služieb. Spoločnosť intenzívne rokuje s firmou Towercom o zabezpečení spoľahlivej distribúcie svojho televízneho signálu v rámci celého Slovenska.


Okrem spustenia vlastných staníc zvažuje Prima aj potenciálnu akvizíciu niektorej z existujúcich slovenských televízií. Tento strategický krok by mohol významne uľahčiť vstup skupiny na nový trh a zrýchliť proces etablovania sa v slovenskom mediálnom prostredí.


Programová ponuka nových kanálov bude starostlivo prispôsobená preferenciám a vkusu slovenského publika. Diváci sa môžu tešiť na mix kvalitných českých a zahraničných programov doplnených o pútavý lokálny obsah vytvorený špeciálne pre slovenský trh.


Marek Singer, generálny riaditeľ skupiny Prima, vyjadril presvedčenie, že expanzia na Slovensko je logickým krokom v rámci dlhodobej stratégie spoločnosti. "Slovenský trh vnímame ako veľmi perspektívny a veríme, že naše nové stanice si rýchlo nájdu svojich priaznivcov. Chceme slovenským divákom prinášať kvalitný a rozmanitý obsah, ktorý ich zaujme a bude pre nich prínosom," uviedol Singer.


Vstup silného zahraničného hráča na slovenský mediálny trh prinesie nepochybne oživenie konkurenčného prostredia a väčšiu programovú pestrosť pre divákov. Ostáva len otázkou, ako sa s novou výzvou popasujú ostatné televízie pôsobiace na Slovensku a či sa im podarí udržať si priazeň svojich divákov.


Spustenie nových staníc skupiny Prima na Slovensku je naplánované na druhú polovicu roka 2024. Bližšie informácie o názve staníc, ich zameraní a presnom dátume štartu budú zverejnené v nasledujúcich mesiacoch.