MEDIABOOM

Aktuálne správy najmä zo sveta televízie a fashion modelingu

RTVS sa pripravuje na veľký seriálový návrat!

Po dlhšom období bez nových večerných seriálových titulov sa RTVS chystá výrazne zvýšiť svoju hru v roku 2024. Po období, keď boli diváci pripravení len na reprízy alebo zahraničné snímky, plánuje verejnoprávna televízia prísť s niekoľkými seriálovými novinkami, ktoré majú za cieľ osviežiť jej program a prilákať späť domácich divákov.

Medzi tieto novinky bude patriť aj očakávaná dobová sága "Čas nádejí", ktorá sľubuje byť jedným z najambicióznejších projektov RTVS v posledných rokoch. Seriál "Čas nádejí" má zaujať divákov výpravným príbehom mapujúcim slovenskú históriu od prvej svetovej vojny až po obdobie po februári 1948. Očakáva sa, že tento seriál prinesie komplexný pohľad na historické udalosti prostredníctvom osobných osudov troch generácií jednej rodiny.


Divácky úspešný seriál "Dunaj, k vašim službám", ktorý sa stal najsledovanejším seriálom tejto jesene, nastavil latku vysoko, a RTVS dúfa, že "Čas nádejí" bude schopný nadviazať na tento úspech. S príbehmi zasadenými do dôležitých historických období, ako sú rozpad Rakúsko-Uhorska, vznik Československej republiky či Slovenské národné povstanie, má novinka potenciál osloviť široké spektrum divákov.


Herecké obsadenie seriálu sľubuje byť rovnako pútavé, s menami ako Daniela Žulčák, Dominika Morávková, Zuzana Mauréry a ďalšími, čo ešte viac zvyšuje očakávania od tohto projektu. RTVS sa tak zrejme snaží reagovať na konkurenciu zo súkromných staníc, ktoré v poslednej dobe úspešne uvádzali nové seriály a miniséria, ako je napríklad "Iveta" na Jojke.


S príchodom "Času nádejí", ktorý odštartuje v nedeľu 7. januára 2024, sa RTVS vracia k tradičnému nedeľnému večernému vysielaniu, čím sa pokúša obnoviť svoju pozíciu na trhu pôvodnej dramatickej tvorby. Osemčastná miniséria má potenciál stať sa jedným z vrcholov programu a diváci sa už teraz môžu tešiť na seriálový zážitok, ktorý spája historické udalosti s hlbokými ľudskými príbehmi.


Generálny riaditeľ RTVS, Ľuboš Machaj, vyjadril optimizmus ohľadom budúcej produkcie a spomína, že na ďalšie seriály už boli alokované finančné prostriedky. Napriek výzvam, ktorým RTVS čelí v oblasti financovania, vedenie televízie verí, že rok 2024 bude rokom oživenia a rozšírenia domácej tvorby.


Seriál "Čas nádejí" tak možno bude len začiatkom novej éry pre RTVS, ktorá plánuje prilákať divákov nie len výpravnými dobovými drámami, ale aj ďalšími projektmi, vrátane komediálne ladeného seriálu "Strasti, slasti" od Andyho Krausa. Diváci sa môžu tešiť na bohatší a rôznorodejší televízny program, ktorý by mal prispieť k zvýšeniu konkurencieschopnosti verejnoprávneho vysielateľa na slovenskom mediálnom trhu.